Макс Верстапен все още не е напълно възстановен от стомашния вирус

Макс Верстапен, който страдаше от стомашен вирус преди Гран При на Саудитска Арабия, потвърди в четвъртък, че не е напълно възстановен преди състезанието в Австралия този уикенд.

Двукратният световен шампион заяви на пресконференцията преди старта на уикенда в Мелбърн, че се е чувствал толкова зле преди старта в Джеда, че „едва е можел да ходи“.

Стомашен вирус забави пристигането на Верстапен в Джеда
Стомашен вирус забави пристигането на Верстапен в Джеда

„Бях наистина много болен и с мъка успявам да ходя. Когато пристигнах в Джеда, мислех, че вече съм го преодолял, но в момента, в който се качих в болида и направих една обиколка, разбрах, че имам нужда от две обиколки само за да мога да нормализирам дишането си“, разкри 25-годишният нидерландец.

„Това ме притесняваше целия уикенд. Това беше едно от първите състезания, в които усещах, че съм физически ограничен и това много ми пречеше“, добави той.

Въпреки че се чувства по-добре, пилотът на Ред Бул чака с нетърпение прекъсването на сезона за четири седмици след Гран При на Австралия. Тази пауза не бе предвидена от организаторите на Формула 1, но след отмяната на Гран При на Китай и решението стартът в Шанхай да не бъде заменян се появи тази по-дълга почивка между надпреварата в Мелбърн и тази в Баку в края на април.

Защо Формула 1 не замени Гран При на Китай?
Защо Формула 1 не замени Гран При на Китай?

„Преди две седмици не очаквах с нетърпение прекъсването, но след като бях болен, тези седмици ще ми помогнат да се възстановя на 100 процента“, сподели Верстапен пред медиите на пистата „Албърт парк“.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти