Надал отново заяви, че не знае кога ще се върне

Носителят на 22 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал опроверга информацията, че със сигурност ще участва на предстоящия “Мастърс” в Монте Карло.

Преди две седмици турнирният директор на събитието в Княжеството заяви, че Рафа е първият регистрирал се. За съжаление, неговото изказване е било по-скоро оптимистично насочено към евентуалното участие на Матадора.

“Мастърс”-ът в Монте Карло започва на 8 април и е първият голям турнир на клей в Европа.

"Не знам откъде се появи тази информация. Ако беше вярна, щях да я потвърдя, но за съжаление не мога. Следвам плана си за възстановяване, но не мога да се ангажирам със срокове кога отново ще мога да играя. Това е истината. В момента съм във фаза на повишаване на работния обем. 

Ако знаех кога ще се върна на корта, щях да го съобщя, но не знам. Не мога да потвърдя, че ще играя в Монте Карло. Всичко се случва ден за ден и предпочитам да говоря, когато нещо е напълно сигурно", обясни Надал, който наскоро изпадна от топ 10 на световната ранглиста за пръв път от почти 18 години.

Турнирът в Монте Карло дава начало на клей сезона в Европа. След него предстоят надпреварите в Мадрид и Рим, а след два месеца е и Откритото първенство на Франция - любимият турнир на Надал, който той е печелил безпрецедентните 14 пъти. В Монте Карло Надал има 11 титли, но последната от тях дойде през 2018 година, когато победи във финала японеца Кей Нишикори.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти