Мич Еванс спечели битката за Сао Пауло

Мич Еванс спечели битката за Сао Пауло

Мич Еванс с Ягуар спечели първото състезание от Формула Е в Бразилия, което се проведе на бившето трасе на Индикар в най-големия град в Южна и Северна Америка – Сао Пауло.

Втори завърши Ник Касиди (Енвижън), а подиумът допълни другият пилот на Ягуар Сам Бърд.

Еванс се оказа начело в последните обиколки след две излизания на колата на сигурността заради инциденти и успя да отбие финалните атаки на Касиди, а Бърд така и не получи шанс да си пробие път напред, но британецът обяви, че е доволен от подиума, тъй като стартира едва 10-и.

Шампионът Вандоорн с първи полпозишън за сезона във Формула Е
Шампионът Вандоорн с първи полпозишън за сезона във Формула Е

Четвърти завърши победителят от Кейптаун Антонио Феликс да Коща (Порше), а Топ 6 допълниха пилотите на DS Пенске Жан-Ерик Верн и Щофел Вандоорн. Лидерът в шампионата Паскал Верлайн (Порше) успя да си пробие път до 7-ото място, въпреки че потегли едва 18-и.

Бързото трасе в Сао Пауло с два тесни шикана и бързи прави осигури вълнуваща надпревара, а пилотите участваха в множество инциденти, но отпадналите са оказаха само трима.

Да Коща с великолепна победа при дебюта на Формула Е в Южна Африка
Да Коща с великолепна победа при дебюта на Формула Е в Южна Африка

Вандоорн стартира от полпозишън, но в първите обиколки лидерите се смениха на няколко пъти, а всеки път, когато колоната започваше да се разтегля ставаше инцидент и колата на сигурността отново събираше разликите между пилотите.

В началото на втората половина на състезанието Касиди излезе начело, преследван от Да Коща, така те избутаха Вандоорн на третото място. След това Да Коща допусна грешка на първия завой и загуби четири позиции докато се върне на пистата, а Бърд излезе на 4-о място и сед това – в 29-ата обиколка изпревари и Вандоорн, за да влезе в битката за местата на подиума, като пред него бяха само Касиди и Еванс.

В края темпото на Касиди започна да спада, Еванс го притисна и го изпревари на влизането в първия завой на 31-ата обиколка, като състезанието беше удължено с 4 тура до 35 обиколки. В последната обиколка Касиди пробва две атаки, но безуспешно и се задоволи с второто място.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти