БФТ и Тенис Европа изпращат четирима родни таланти на лагер в Чехия

БФТ и Тенис Европа изпращат четирима родни таланти на лагер в Чехия

Българска федерация по тенис и Тенис Европа осигуриха едноседмичен тренировъчен лагер за четири млади български таланти до 14 години в Простейов (Чехия), съобщиха от централата. Това стана ясно след проведени разговори по време на Общото събрание на Тенис Европа в Барселона. Лагерът ще започне на 24 април. Треньорският съвет определи в инициативата да участват младите таланти Димитър Топчийски, Владимир Цонков, Рада Колева и Кристина Кънева.

Академията се управлява от Тенис Европа, Чешката тенис асоциация и ТК "Простейов" и предоставя уникална възможност да тренировки заедно с други елитни играчи и национални отбори от цяла Европа под ръководството на изключително опитен екип от треньори, ръководен от Иржи Новак, бивш номер 5 в световната ранглиста за мъже.

ТК "Простейов" е произвел през годините всички най-добри чешки тенисисти начело с Томаш Бердих и Петра Квитова. Това е един от най-известните европейски центрове и е домакин на много международни събития, сред които на финалните кръгове на ITF World Junior Tennis. Клубът разполага с 11 клей корта и 1 с твърда настилка.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти