Велико Търново посреща през уикенда Държавното по модерен петобой за младежи и девойки

Велико Търново посреща през уикенда Държавното по модерен петобой за младежи и девойки

Велико Търново ще бъде домакин на Държавния шампионат по модерен петобой за младежи и девойки до 17 и до 19 години. Над 120 състезатели от клубове в цялата страна ще вземат участие в четирите дисциплини - плуване, фехтовка, бягане и стрелба. Надпреварата ще се състои събота и неделя.

Първенството е квалификация за националните отбори за предстоящото Европейско първенство в Литва след два месеца. След успешното провеждане на националния шампионат в Пазарджик преди седмица за момчета и момичета, сега ръководството на федерацията и домакините от Велико Търново са направили поредната отлична организация за талантливите ни състезатели. Плуването ще бъде в Общинския басейн на града, фехтовката в спортна зала "Сава Величков", а бягането и стрелбата на стадион "Ивайло".

"Това е много важно първенство за всички участници. От него ще се вземат резултатите за влизане в националните отбори за Европейския шампионат в Литва и със сигурност ще бъде доста конкурентно и оспорвано във всяка дисциплина. Имаме наистина много добри петобойци в двете възрастови групи при младежи и девойки и нивото е високо. Нашият спорт се провежда на няколко места като локация и организацията е направена за Велико Търново. Винаги разчитаме на професионалистите от клубовете домакини и заедно правим нещата да бъдат изпипани до последния детайл. Настаняване, транспорт, зала, стадион, съдии, времеизмерване и медицински екипи - всичко е въпрос на планиране, организация и дисциплина. Готови сме за предстоящото Държавно първенство", каза председателят на БФ Модерен петобой Камелия Александрова.

Състезанията от програмата на шампионата започват в събота от 09.30 часа с фехтовка, след това са плуването, бягането и стрелбата. В неделя са надпреварите за 19-годишните в същите часове.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти