Братята Тюрам не са и мечтали да играят заедно в националния отбор на Франция

Братята Маркюс и Кефрен Тюрам попаднаха за първи път заедно в националния отбор на Франция по футбол. Синовете на световния шампион Лилиан Тюрам дадоха съвместна пресконференция преди мача на "петлите" срещу Нидерландия, с който ще се даде старт на кампанията в европейските квалификации за тима.

"Не мисля, че сме говорили за това, като бяхме деца, но е мечта да бъдем заедно в отбора на Франция. Това е нещо изключително", каза по-малкият Кефрен, за когото това е първа повиквателна.

"Аз си го представях, на него винаги му е липсвало въображение. И двамата сме минали през академията на Клерфонтен. Когато ме извикаха за първи път и той искаше да дойде. Това е огромна гордост. Научих за повиквателната му по същото време, както и той. Бях по-щастлив и от момента, когато ме извикаха за първи път", каза големият Маркюс.

"Всеки баща би снимал децата си, ако на национали. Това е за да му остане спомен в телефона", отговори 21-годишният Кефрен на въпрос за клипа, който е снимал Лилиан Тюрам на двамата при пристигането им в Клерфонтен.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

"Това беше важен момент за тримата, голяма гордост за него. Говорим всеки ден за това, което правя на и извън терена. Той има важно място при изборите, които правя", каза 25-годишният Маркюс.

"Кефрен е много сериозен, той знае какво иска. Впечатлява ме много, защото постоянно прогресира. Надявам се да продължи. Само на 21 години е, надявам се това да е стартът му. Гледам всички мачове на Ница и съм впечатлен, само той знае докъде може да стигне", каза футболистът на Борусия Мьонхенгладбах за брат си.

"Маркюс е весел, сериозен и вярва в себе си. Познава качествата си. Знае, че може да стигне много по-високо. За мен не беше трудно да порасна като брат на Маркус. Не съм бил в сянката на никого, аз съм себе си. Много съм щастлив да бъда негов брат", каза Кефрен за батко си.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички