Българка е най-добрият атлет на Балканите

Българка е най-добрият атлет на Балканите

Родната ни лекоатлетка Магдалена Христова грабна поредна шампионска титла и прибави още един медал в златната колекция на България. Тя заслужи безкомпромисно златото в дисциплината 60 метра бягане с препятствия в Истанбул, Турция на провелата се през изминалия уикенд Балканиада за ветерани.

Едно от най-успелите ни лица в леката атлетика беше удостоена и с приза “Най-добър атлет на Балканите“, който й беше връчен на специална церемония. Освен златото, което Маги донесе у дома, българският тим от 50 души спечели още над 70 медала в различни дисциплини, разпределени в различни възрастови групи, което превърна събитието в истинска гордост за страната ни.

Шампионката Магдалена Христова е завършила спортното училище на Локомотив София и НСА „В.Левски“ със специалност треньор. Дългогодишна национална състезателка и многократна шампионка на България в дисциплините – скок на дължина, 60 м, 100 м и 200 м. Държи рекордите на България в скока на дължина за жени в зала и за девойки.

Финалистка от световни и европейски първенства и с множество призови класирания на международни турнири и Европейски купи.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти