Най-силните в овчарския скок на старт в Диамантената лига в Доха

Най-силните в овчарския скок на старт в Диамантената лига в Доха

Действащата шампионка в овчарския скок в Диамантената лига Нина Кенеди ще защитава трофея си през 2023 г., като в първия старт в Доха на 5 май ще се изправи срещу американките Кейти Муун и Санди Морис.

Трите заеха местата на подиума на Световното първенство в Орегон през миналата година, като американките окупираха първата и втората позиция - Муун стана шампионка, Морис взе трето сребро от световни първенства, а австралийката Кенеди спечели бронза.

“Толкова съм развълнувана за сезона на открито след наистина забавния сезон в зала. Работих толкова упорито в предсезонната подготовка, особено върху силата си, надявам се да имам добър старт на кампанията в Диамантената лига. Да спечеля в Доха през 2021 г. беше наистина невероятен начин да започна незабравима година, надявам се да защитя световната си титла това лято”, каза Муун.

В овчарския скок на Диамантената лига в Доха ще стартират още рекордьорката на Великобритания Холи Брадшоу, голямата звезда на Гърция Катерина Стефаниди, европейската шампионка в зала и на открито Вилма Мурто, рекордьорката на Словения Тина Шутей, канадската рекордьорка Алиша Нюман и др.

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти