Гледай на живо

Кой ще е последният участник в efbet Лига: Берое или Спортист (Своге) - на живо от Велико Търново със стартовите състави

Украински отбор се отказа от Балканската лига

Украински отбор се отказа от Балканската лига

Отборът на Будивелник (Украйна) няма да продължи участието си в Балканската лига по баскетбол за мъже, съобщават от организацията. 

"За съжаление и за наша изненада снощи спортният директор на ДелаСпорт Балканска лига получи официална информация от ръководството на БК Будивелник, че поради "липса на финансиране отборът прекратява участие в Балканската лига", се казва в изявление на лигата. 

"Информацията е изпратена 24 часа преди клубът да лети до България за участие в мачовете от редовния сезон на 21 март срещу Пея и на 23 март срещу Берое (Стара Загора). В резултат на решението на БК Будивелник всички бъдещи мачове на клуба се отменят. 

Ръководството на Балканската лига ще действа съгласно разпоредбите на организацията и след консултации с ФИБА и Украинската федерация по баскетбол. Останалите мачове от сезона ще се играят по обновена програма, включително финалната четворка", се добавя в изявлението.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти