ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Официално: Христо Стоичков вече не е акционер в ЦСКА - София

Легендата на ЦСКА, Барселона и българския футбол Христо Стоичков на този етап не е акционер в ЦСКА - София, видя Sportal.bg. Това става ясно след вписаната на 2 март 2023 година в Търговския регистър промяна на собствеността.

До този момент Гриша Ганчев притежаваше 76,2% от акциите на клуба, а Стоичков бе вторият най-голям акционер с 20%. Останалите 3,8% бяха разпределени поравно между 38 физически лица.

Продават 100% от ЦСКА - София за 800 000 лева, ето кои са новите собственици
Продават 100% от ЦСКА - София за 800 000 лева, ето кои са новите собственици

От 2 март 2023 година едноличен собственик на капитала е фирмата “Спорт Инвестмънт”.

От своя страна “Спорт Инвестмънт” е собственост на “Фонд спорт” и “Литекс” АД. Двете компании държат по 50% от дружеството. Първата фирма е притежание на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука” с председател Данаил Илиев, който е в бизнес отношения с настоящия основен спонсор на клуба. Именно този фонд и "Литекс" АД са официалните нови собственици на ЦСКА - София.

Припомняме, че преди време ръководството на “червените” заяви, че собствеността ще бъде разпределена по следния начин: по 40% за новия акционер и Гриша Ганчев, а останалите 20% остават при Стоичков.

Това може да се случи на по-късен етап, ако сегашните собственици прехвърлят по 10% от своите акции на носителя на “Златната топка” за 1994 година.

В ТР вече е вписан и новият съвет на директорите на ЦСКА - София, който е в състав: Искра Григорова, Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички