Гледай на живо

Хебър прати Берое на бараж за оцеляване след драма в Пазарджик, Септември (Сф) се сбогува с елита с победа над Ботев (Вр), а Пирин (Бл) надви Спартак (Варна) и също остава в efbet Лига - Отзивите след трите мача

Любо Руйков спечели купата “Салваторе Корадо”

Любо Руйков спечели купата “Салваторе Корадо”

Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели купата “Салваторе Корадо” в клас Мини, като международното състезание се проведе на пистата в Неапол. Това е първа победа на Любо в международна надпревара, като той трябваше да проведе сериозна битката за успеха.

“В нашия клас имаме 18 пилоти на възраст от 8 до 12 години - заяви за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. - Любо беше най-бърз във всички свободни тренировки, после в загрявката, а след това и в квалификацията. Но Любо остана втори в квалификацията тъй като имаше много трафик и освен това имаше и контакт на пистата с друг пилот.”

Каваримов разказа и как е продължил пътят на Руйков към победата.

“В префинала Любо стартира втори, но още в първия завой поведе и на финала спечели с почти 3 секунди аванс - обясни Каваримов. - Състезанието мина на мокра писта, но не с много вода на асфалта, който обаче беше хлъзгав. Малко преди старта на финала изгря слънце и пистата изсъхна за 5 минути, а картът на Любо беше подготвен за мокро състезание. Имахме 10 минути, за да преправим всичко за сухо състезание и да решим с какви настройки и налягане на гумите да започне Любо. Получи се страхотна битка, с много изпреварвания и смени на лидерството, като накрая Любо запази външната траектория в последния завой преди финала и това му позволи да ускори по-добре към финала, това му донесе победата.”

Никола Цолов завърши уикенда в Абу Даби с 15-то място
Никола Цолов завърши уикенда в Абу Даби с 15-то място

Представянето на Руйков с гуми за сухо на изсъхващата писта показа, че Каваримов и другият му механик Димитър Златаров са взели правилните решения в минутите преди началото на финала.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти