Синът на НБА легенда официално вече е момиче

Синът на НБА легенда официално вече е момиче

През 2020 г. баскетболното величие Дуейн Уейд обяви пред широката публика, че неговият 15-годишен син Зион е решил да продължи живота си като момиче. През последните 3 години той се обяви за трансджендър. До вчера, когато официално получи документи и смени пола си на женски. Тийнейджърът Зион ще продължи да живее като 15-годишната Зая. 

"Зион се прибра вкъщи и каза: "Готов съм да живея както искам. Искам да говориш за мен в женски род и да ме наричаш Зая", разкри Уейд в „Шоуто на Елън“. "Решението беше само негово", казва баскетболистът. "И аз и съпругата ми Габриел го подкрепихме. Отнасяме се много сериозно към ролята и задълженията на родителите. Нашата работа е да изслушваме детето си и да му помогнем по най-добрия начин. Тази ситуация също не променя това", добави бившата звезда на Маями Хийт. 

Жената на Уейд - Габриел, е голяма опора на Зая. "Тя е страстна, пълна с любов. Горди сме с нея. Обичайте и уважавайте децата си такива, каквито са", е мнението на Габи. Дуейн Уейд игра в НБА от 2003 до 2019 г., като през повечето време носеше екипа на "горещите" от Флорида. Той прекара известно време в Чикаго Булс и Кливланд Кавалиърс, преди да очаки кецовете в Слънчевия щат. Гардът е участвал в Мача на звездите 13 пъти и веднъж е избран за MVP. След като той спря с баскетбола, Маями извади от употреба потника с №3.

Още от Булевард

Виж всички