Община Пловдив дава 4,9 млн. за зала "Строител" в две години, собствениците умуват

Дават на ВК Марица залата веднага след сделката, Общината облагородява зоната

Община Пловдив е направила оферта от 4,9 млн. лева за закупуването на зала „Строител”, като до края на седмицата собствениците трябва да отговорят. Предложението е средствата да се платят в две бюджетни години 2023 и 2024 година, заяви зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

Сумата от 4,9 млн. лева е втората пазарна оценка, която градските власти правят, тази на собствениците на спортната зала бе 5,2 млн. лева.

„Ако закупим залата директно ще я дадем на клубовете по волейбол и баскетбол. Собствениците на волейболен клуб Марица  са готови да я ремонтират. Те ще позволяват и на БК Академик да използват залата като си заплащат наем или под някаква друга форма”, заяви Родопски.

При хипотеза, че собствениците се съгласят да продадат залата, окончателното решение, ще бъде взето от местния парламент.

„Двата отбора имат проблем с намирането на зали, като обикалят града. Не се знае дали тази година ще се започнат двете тренировъчни зали в квартал „Христо Смирненски”, тъй като може да нямаме средства. И детските формации на двата клуба имат нужда такъв тип съоръжение”, обясни зам.-кметът.

Инвестициите на Община Пловдив пък ще бъдат насочени към имота около съоръжението от 11 дка, което ще се облагороди, като се изградят спортни съоръжения на открито – фитнеси, игрища и други.

Така ВК Марица и Академик ще могат да играят вътрешните си мачове в залата след ремонта, като спрат да плащат на частни зали за своите мачове. Волейболистките ще продължат да играят в Колодрума мачовете си от Шампионска лига, тъй като изискването е залите да са поне с 2000 седящи места.  Максималният капацитет на зала „Строител” е 800 души.

trafficnews.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти