Гледай на живо

Очаквайте: Федерацията по плуване с истината за случая "Антъни Иванов"

В Заубер ще търсят позитивен край на отношенията с Алфа Ромео

В края на сезон 2023 във Формула 1 Заубер и Алфа Ромео ще се разделят, а официалният представител на отбора Алесандор Алуни Брави заяви, че двете страни ще искат да завършат своето партньорство с един силен сезон.

Алфа Ромео и Заубер работят заедно от 2018 година насам, а от 2019 тимът носи името на италианския автомобилен производител. Причината за раздялата между Заубер и Алфа Ромео е бъдещото партньорство между швейцарския тим и Ауди, което официално ще стартира през 2026 година.

Ботас: Новата кола е страхотна!
Ботас: Новата кола е страхотна!

„Радвам се, че имам възможността да говоря за Алфа Ромео – заяви Алуни Брави, който е част от Заубер от 2017 година. – За нас това ще е шести сезон с Алфа Ромео и той ще е много важен. Ние започнахме съвместната си работа през 2018 и Алфа Ромео бе много важен партньор за разрастването на отбора.

„Ние работихме заедно, за да привлечем нови партньори, но също така бяхме и коректни, показвайки нашата дългосрочна визия за Заубер. Този сезон ще е много важен за нас. Ще направим всичко по силите си, за да се представим по най-добрия възможен начин за Алфа Ромео и всичките ни останали партньори.

„Радваме се, че по колата ни ще има червеното на Алфа Ромео. Този сезон ще е по-различен от предишните, защото той отбелязва края на нашето съвместно пътешествие и ние ще искаме да го завършим позитивно“, каза още Алуни Брави.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти