Страхил Попов: Положението е много сериозно

Страхил Попов: Положението е много сериозно

Бившият български национал Страхил Попов, който играе в турския Юмраниеспор, разкри пред БНТ какво е положението в Хатай след двете опустошителни земетресения, които разтърсиха южната ни съседка вчера.

По думи на Попов то е много сериозно, тъй като в града само една болница функционира нормално, а местните жители апелират да бъдат изпратени на пострадалите неща от първа необходимост.

"За съжаление има много хора, които загубиха живота си. Всяка четвърта или пета сграда беше засегната. В действителност положението е много сериозно. Всички болници са повредени по някакъв начин, има само една, която работи нормално. Имаше и футболисти на Хатайспор, които бяха затрупани под някои от срутените сгради. За съжаление, все още не се знае какво става със спортния директор, но за Атсу знам, че е бил спасен и е откаран в болница. На първо място в Турция апелират да се изпратят на хората спални чували, топли дрехи, храна - неща от първа необходимост", сподели Страхил Попов.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Обстановката в Хатай коментира и международният рефер по борба Левент Шен, който е внук на двукратния ни европейски шампион по борба Лютви Ахмедов и син на световния първенец Шукри Лютвиев.

"Това бяха две големи земетресения и нашите борци са още под сградата. На първо място имаме нужда от помощ, за да ги изкараме от там, а след това те ще се нуждаят от дрехи, вода, лекарства и печки. Хората в града ще се нуждаят и от финансова помощ, тъй като земетресенията унищожиха много сгради", заяви Левент Шен пред БНТ.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички