Останалите клубове в Премиър лийг смятат само едно наказание за адекватно, ако вината на Ман Сити бъде доказана

Конкурентите на Манчестър Сити в Премиър лийг вече имат становище какво наказание ще бъде адекватно за „гражданите“, в случай че вината им по отношение на повдигнатите обвинения за финансови злоупотреби бъде доказана. Според „Сън“, където се цитира един от клубните шефове, чиято самоличност остава неназована, единствената адекватна санкция би била изваждане от Висшата лига. Другото изискване на останалите клубове е въпросът да бъде решен възможно най-бързо и евентуалното наказание да бъде наложено още преди края на настоящия сезон.

"Скай спортс" добавя, че част от клубовете от традиционната голяма шестица натискат лигата решението да бъде взето още до понеделник. 

Премиър лийг повдигна обвинения към Ман Сити за сериозни нарушения, "гражданите" са заплашени с отнемане на точки и дори изхвърляне
Премиър лийг повдигна обвинения към Ман Сити за сериозни нарушения, "гражданите" са заплашени с отнемане на точки и дори изхвърляне

„Ако тези обвинения бъдат доказани, има само едно подходящо наказание – да бъдат изхвърлени. Говорим от цяло десетилетие за предполагаеми злоупотреби, така че Висшата лига трябва да постъпи правилно“, смята въпросният неназован шеф на клуб от английския елит.

Манчестър Сити трябва да отговори на обвиненията до 23 февруари. Дотогава адвокат Мъри Росен, оглавяващ независимата комисия, която трябва да се произнесе за вината на клуба от „Етихад“, трябва да обяви имената и на останалите три члена на комисията. Това означава, че първите изслушвания на замесените страни могат да се състоят през следващия месец. От Висшата лига не са поставили никакъв краен срок, в който комисията трябва да се произнесе, но настояването на всички останали клубове е това да стана възможно най-скоро.

Нови разкрития за финансовите машинации на Манчестър Сити
Нови разкрития за финансовите машинации на Манчестър Сити

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички