Ванеса Хинц прекратява спортната си кариера

Ванеса Хинц прекратява спортната си кариера

Трикратната световна шампионка по биатлон с щафетата на Германия Ванеса Хинц прекратява кариерата си по здравословни причини, заради които не успя да се пребори за място в националния отбор за предстоящото домашно Световно първенство в Оберхоф.

30-годишната Хинц постигна най-големия си индивидуален успех със среброто на 15 километра на шампионата на планетата през 2020 година. Другите й шест медала, три златни и три сребърни, са с щафетите за жени и със смесени щафети. Тя също има бронз с щафетата жени от Пекин 2022 и спечели едно състезание за Световната купа - масов старт през 2018-а.

Хинц страдаше от проблеми с гърба през лятото, след което се разболя и контузи крака и ръката си. Тя не успя да влезе в отбора на Германия за Световната купа този сезон и в резултат на това няма да участва и в стартовете в Оберхоф, които започват в сряда.

"Завършвам кариерата си щастлива, че успях да изживея толкова много красиви моменти с други велики спортисти. Още през лятото, дори преди да започнат контузиите, ми беше ясно, че навлизам в последния си сезон. Абсолютно съм готова за следващата фаза от живота си", каза Хинц в изявление пред сайта на Германската федерация.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички