Йордан Янков: Искаше ми се да видя малко повече енергия

Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков изрази своята гледна точка след поражението от Спартак Плевен със 77:90 в среща от 19-ия кръг на НБЛ в зала “СИЛА”. Ето какво каза треньорът на пловдивчани пред камерата на Max Sport 2:

Спартак си върна третото място в НБЛ
Спартак си върна третото място в НБЛ

“Продължаваме да изпитваме проблеми в стрелбата от наказателната линия. Аз смятам, че това е нещо, върху което всеки един трябва да работи индивидуално. Най-лесно е да ги хвана и да ги накарам да стрелят по 1000 наказателни - не смятам, че това е проблемът. Всеки един от тях трябва да е максимално фокусиран и да вярва, че ще вкара. Оттам ще дойде промяната. На нас винаги ни липсва организация. В днешния мач беше в доста по-големи периоди. По-големият проблем е, че ми се искаше да видя малко повече енергия.

Имаше ситуации, в които се хвърляхме на терена, но ми се искаше в по-голяма част от мача да е така. През първото полувреме изпитвахме много проблеми в нападение, но и в защита имахме липса на комуникация. Абсолютно всички отбори в първенството са равностойно. Тази година нивото е по-ниско, но стават интересни мачове. Преди малко разбрах, че Рилски са паднали в Ямбол, което показва, че дали си десети или първи, винаги трябва да даваш всичко от себе си, за да побеждаваш”, заяви Янков.

Снимка: Startphoto.bg

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти