Над 140 състезатели ще участват на турнира по стрелба с лък за Купата на кмета на град Елин Пелин

Над 140 състезатели ще участват на турнира по стрелба с лък за Купата на кмета на град Елин Пелин

144 състезатели са заявили участие в дисциплините "рекърв", "компаунд" и "гол лък" на турнира по стрелба с лък за Купата на кмета на Елин Пелин, който ще се проведе в събота и неделя.

Поради големия брой участници състезанието ще се състои в многофункционалната спортна зала на НСА "Васил Левски" Надпреварата е част от държавния спортен календар на  Българската федерация по стрелба с лък и е последна в зала преди държавните първенства на закрито, които са насрочени за месец март във Варна.

Турнирът е и последна проверка за националния отбор, който ще представи България на Европейското първенство в Самсун (Турция) между 12 и 18 февруари.

Входът е свободен. Квалификациите са в събота в две сесии от 9:40 до 12:00 и 13:20 до 16:00 часа, а елиминациите започват в неделя от 9:20 и ще продължат до 15:00 часа.

България ще бъде представена с 10 състезатели. Европейският вицешампион за младежи на открито Иван Банчев вече е в категория мъже. При жените Добромира Данаилова, Мартина Иванов и Теодора Иванова ще участват както в индивидуалната, така и в отборната надпревара.

Вицешампионите за кадети под 18 години от Европейската младежка купа 2022 ще стартират индивидуално и отборно при младежи под 21 години в състав Ангел Нецов, Благой Тодоров и Патрик Великов. За първи път ще бъдем представени и от отбор мъже "гол лък" - Асен Пейчев, Станислав Гюров и Теньо Банков, които също ще се включат индивидуално и отборно.

В събота в ММС ще се проведе и годишното Общото събрание на БФ Стрелба с лък.

Още от Други спортове

Виж всички