БФВ организира за втора поредна година национално тестиране при подрастващите

БФВ организира за втора поредна година национално тестиране при подрастващите

Българската федерация по волейбол организира за втора поредна година национално тестиране, което е част от проекта на комисията за Детско-юношески волейбол към централата за проучване, оценяване и селектиране на млади състезатели.

През изминалата година беше даден старт на този проект, като бяха обхванати момчета, родени 2007/ 2008 година и момичета, родени 2008/ 2009 година. Тестирането бе проведено във всичките шест региона на страната.

"Второто издание е за момчета и момичета, родени 2008/2009 година. Предвид извършената промяна на възрастовите групи и смяната на водещи набори при момичетата от Европейската конфедерация (CEV) ще бъдат тествани наборите, които участваха и през миналата година", заяви за сайта на БФВолейбол председателят на комисията Евгени Иванов.

Тестовете ще бъдат проведени отново в шестте региона на България, на подбрани локации в рамките на месец април 2023 година.

На база на проведените тестове ще бъдат селектирани 48 деца от всяко направление, както и до 10 треньора, които ще бъдат поканени за участие в турнир на талантите. Самата надпревара ще бъде проведена след завършване на първенствата за състезатели U16.

"Две са основните цели. Първата е да видим как се развиват децата, които сме тествали през изминалия сезон и да добием представа за тези, които все още не са взели участие. Втората е да селектираме отново най-добре представилите се за поредното участие на турнира на талантите", допълни Иванов.

По време на турнира на талантите БФВ ще организира семинар за треньори работещи с подрастващи. Целта е специалистите, работещи с деца, да се запознават с най-новите тенденции в съвременния волейбол.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи инициативите за развитие на волейбола сред подрастващите и за повишаване квалификацията на треньорите по волейбол в България: фондация "За Пример" и Amusnet Interactive.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти