18-годишен се зарече да стане троен шампион в UFC

18-годишен се зарече да стане троен шампион в UFC

Тийнейджърът Раул Росас-младши се зарече да стане шампион на UFC в три дивизии.

"El Nino Problema" твърди, че ще спечели първата си титла в UFC до една година или по-малко. По всичко личи, че на 18-годишния Росас не му липсва увереност. Раул се завръща в клетката на UFC 287, което ще се проведе на 8-ми април в САЩ. Негов съперник в категория петел ще бъде Кристиан Родригес.

Според Росас, той не само ще стане най-младият шампион на UFC, но и обеща да спечели първия си от три UFC пояса в рамките на годината.

„Готов съм да изляза там и да покажа уменията си, както винаги съм правил. Не ме интересува срещу кого ще се изправя. Готов съм да покажа, че има нива. На 8 април ще покажа уменията си.

Ще покажа, че заслужавам да се бия за титлата. Тепърва започвам. Сякаш това не е нищо за мен. Все още няма да празнувам нищо, докато не сложа три колана около кръста си.

Ще спечеля титлите в категория петел, перо и в лека категория.“, каза Росас по време на изява във Fury FC 73.

Росас беше на галавечерта, за да покрепи брат си, който загуби своя професионален ММА дебют. Росас вярва, че вече е достатъчно добър, за да победи Алджамейн Стърлинг и да вземе колана му точно сега. Раул е с рекорд 7-0 в ММА и приключва 6 от срещите си.

Джон Джоунс стана най-младият шампион на UFC на 23 години и 242 дни. Росас все още има много време, ако иска да счупи този рекорд. Все още никой не е успявал да спечели титла в 3 различни категории за UFC.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти