ЦСКА - София ще играе с Македония ГП, "червените" с любопитно предложение към съперника си

Контролата между ЦСКА - София и Македония Гьорче Петров ще се състои, съобщиха "червените". Проверката между българите и северномакедонците остава по програма на 29 януари (неделя), въпреки призивите за отмяна от Сектор "Г".

Сектор "Г" към ЦСКА - София: Отменете контролата! Вето на антибългарщината!
Сектор "Г" към ЦСКА - София: Отменете контролата! Вето на антибългарщината!

От "Армията" разкриват, че са предложили на своя съперник да излязат на терена с фланелки "НЕ НА НАСИЛИЕТО" и да застанат заедно зад тази категорична позиция.

Плащаш 20 бона, ако отмениш контрола с Македония ГП
Плащаш 20 бона, ако отмениш контрола с Македония ГП

Ето какво написаха от ЦСКА - София:

"Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби. 

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки "НЕ НА НАСИЛИЕТО!". Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация. 
 


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти