Александра Фейгин се класира за волната програма на Европейското

Александра Фейгин се класира за волната програма на Европейското

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин се класира за волната програма на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Еспо (Финландия).

20-годишната Фейгин се нареди 17-а в кратката програма, след като получи за изпълнението си оценка от 54.31 точки (29.09 за технически елементи и 25.22 за компоненти на програмата. Тя изпълни троен флип, комбинация от троен-троен тулуп и двоен аксел.

Общо 29 фигуристки участваха в състезанието, а първите 24 се класираха за волната програма, която ще се проведе в събота от 13.00 часа българско време. Фейгин ще бъде с осми стартов номер във втората от общо четири групи.

Анастасия Гурбанова от Грузия поведе след кратката програма при жените с рекордната в кариерата й оценка от 69.81 точки. Тя победи световната вицешампионка и фаворитка в надпреварата Льона Фендрикс от Белгия, която получи 67.85 точки. Трета е дебютантката Кими Репонд от Швейцария с 63.83 точки.

Гурбанова изпълни комбинация от троен флип - троен ритбергер, двоен аксел и троен лутц.

"Не беше идеално, но направих всичко и се наслаждавах на пързалянето. Трябва да забравя за кратката програма и да вляза във волната с чиста глава и да си свърша работата", заяви грузинката.

Хендрикс направи троен флип и двоен аксел, но сгреши при комбинацията от троен лутц - двоен тулуп.

"Разочарована съм от представянето си днес. Не беше перфектно и направих наистина голяма грешка. Знам, че мога да се справя много по-добре и този сезон показах няколко много добри кратки програми. Тук просто не се получи", каза многократната шампионка на Белгия.

Европейското първенство продължава тази вечер с волната програма при спортните двойки.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти