Деян Карамфилов пред Sportal.bg: Този мач беше доста труден

Рилски спортист победи ЦСКА в мач от 15-ия кръг на НБЛ, а след срещата баскетболистът Деян Карамфилов обясни пред камерата на Sportal.bg с какво неговият тим е надделял в сблъсъка.

Рилски подчини трудно ЦСКА в София
Рилски подчини трудно ЦСКА в София

„Определено успяхме да спечелим с характер, защото този мач беше доста труден. Отдавна сме нямали такъв мач. Последните 5-6 мача ги печелим с разлика над 10 точки и като цяло повечето мачове в България. Днес, наистина беше много трудно тук. Тази зала е малко нетипична и затова първото полувреме ни беше малка успеваемостта от тройката най-вече. В третата част заиграхме по-добре в нападение, вкарахме си отворените шутове и ни тръгна играта.

ЦСКА ни затрудни със смяната на защитите, доста ни затрудни. Сменят лични и зонова защита. Също така ние не играхме много добре в защита, те вкараха някои доста нетипични шутове за някои от играчите, но това е баскетболът и се радвам, че спечелихме накрая.", заяви Карамфилов.

Какво сподели гардът за сблъсъка с баскетболиста на ЦСКА Мартин Сотиров и за престоящия мач с Черно море Тича в НБЛ, вижте в нашето видео. 

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Баскетбол

Виж всички