Людмил Хаджисотиров: Успяхме да се извадим от кризисните ситуации

Людмил Хаджисотиров: Успяхме да се извадим от кризисните ситуации

Наставникът на лидера в класирането на НБЛ Рилски спортист - Людмил Хаджисотиров, изрази своята гледна точка след победата над ЦСКА с 82:76 в столицата. Това бе 14-а поредна победа за самоковци през настоящия сезон, като те продължават да са безупречни на върха с баланс от 14-0.

Рилски подчини трудно ЦСКА в София
Рилски подчини трудно ЦСКА в София

“Доволен съм, че победихме, защото ЦСКА е квалитетен отбор с много добър треньор и щаб. Треньор, от когото аз съм се учил и ми е помогнал много в началото на кариерата ми. Знам, че ще се засилят още и победа в тази зала е важна. За мен беше добре, че изпадахме в кризисни ситуации и успяхме да се извадим от тях. Имаше някои играчи, които не бяха играли от близо месец. Имаше ръжда, но това е нормално и ще отнеме някакво време. Все пак имаме дълга ротация и всеки помага по някакъв начин. Без да ни върви нападението както в другите мачове, успяхме да спечелим. 

Ние за първи път играем в тази зала. Малко е като салон. Според мен е супер за тренировки, малко ми прилича на старата залата на ЦСКА, в която аз съм израснал. Ние не сме тренирали тук - играчите се филмират по някой път. Може би и затова процентът ни беше малко нисък. Основното обаче е, че отборът на ЦСКА е добър. Имаше повече физическа игра днес, повече сблъсъци. Със сигурност е било интересно за зрителите, че имаше интрига и драма. За мен щеше да е по-хубаво да е по-лесен мачът”, заяви Хаджисотиров.

В прикачения видеоклип може да разберете какво още каза Людмил Хаджисотиров в интервюто си.

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Баскетбол

Виж всички