Ремонтират тавана на басейна във Враца, след като мазилка от него падна по време на състезание

Ремонтират тавана на басейна във Враца, след като мазилка от него падна по време на състезание

Таванът на плувния басейн във Враца ще бъде ремонтиран, след като през почивните дни по време на регионално първенство по водна топка зона Запад, върху съдийската маса е паднала част от мазилката. Пострадали няма. В състезанието за юноши до 13 години са участвали отборите на Левски, ЦСКА, Славия, Ботев и Ботев 2000.

"В съботни ден, по време на мача между отборите на Левски и Ботев 2000, падна част от мазилката и две платна, които са под нея. Стана доста голяма неразбория.  От Общината веднага пристигнаха на проверка – кметът, зам.кметът, ние имахме желание срещите да се доиграят. Делегатът на Федерацията обаче взе решение състезанието да се прекрати“, каза за БТА Венци Николов, председател на клуб по водна топка Ботев.

Според директора на ОП „Спорт и туризъм“ – Кирил Кирков сред причините за инцидента е високата влажност в помещението. Компрометираната част от покрива да бъде ремонтирана от специализирана фирма.

От Община Враца припомнят, че покритият плувен басейн е сред основните обекти, който трябва да получи финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на над 2 млн. лв. за цялостен ремонт. Към момента местната администрация не разполага с подобни средства, като това е причината да се извършват периодични текущи ремонти на съоръжението.

Успоредно с това със средства от бюджета се извършва пълното обновяване на детския плувен басейн, който не функционира повече от две десетилетия.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти