Тирил Екхоф ще пропусне Световното по биатлон в Оберхоф

Тирил Екхоф ще пропусне Световното по биатлон в Оберхоф

Бившата носителка на големия кристален глобус в Световната купа по биатлон Тирил Екхоф ще пропусне предстоящото идния месец Световно първенство в Оберхоф (Германия).

През този сезон норвежката все още не е стартирала в Световната купа, заради лошата подготовка, която направи през лятото и есента. Причина за нея бе тежкият коронавирус, който Екхоф прекара малко след края на миналия сезон в Световната купа.

Новината, че Екхоф ще пропусне Световното първенство гарантира, че в спринта на 7.5 километра и в преследването на 10 километра ще има нови световни шампионки, тъй като преди две години в Поклюка (Словения) златните медали и в двете дисциплини бяха за Екхоф. Освен в спринта и преследването в Словения Екхоф спечели още два златни медала, в смесената щафета на 4 по 7.5 километра и женската щафета на 4 по 6 километра.

На Олимпийските игри в Пекин миналата година Екхоф взе два индивидуални медал, сребро в масовия старт на 12.5 километра и бронз в преследването. Освен това тя спечели и златото със смесената щафета на Норвегия, заедно с братята Йохенес и Тарей Бьо и Марте Олсбу Рьозеланд.

Рьозеланд също прекара COVID-19 през лятото и пропусне първите три кръга за Световната купа този сезон. Действащата носителка на големия кристален глобус се завърна в състезанията в началото на тази година и ще участва на Световното първенство в Оберхоф, което ще се проведе между 8 и 19 февруари.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти