Аутбрейк надви Армада в повторение на миналогодишния финал

Аутбрейк надви Армада в повторение на миналогодишния финал

Аутбрейк взе частичен реванш от Армада за загубената титла в Четвърта дивизия през миналия сезон. В отложена среща от четвъртия кръг на редовната фаза на Трета дивизия Аутбрейк се наложи със 70:55 над своя съперник, прекъсвайки серията му от четири поредни победи.

По този начин Аутбрейк се изкачва до третото място в таблицата с баланс от 7-2, докато "танкистите" са на пета позиция с актив от 5-5.

Аутбрейк бе първият отбор, който успя да се отскубне напред в резултата. Това се случи в първата четвърт, когато разликата между двата тима на няколко пъти достигаше шест точки в полза на сребърните медалисти от Четвърта дивизия през миналия сезон. Армада обаче успешно спираше всеки опит на съперника да отваря по-сериозна дистанция, като в крайна сметка първото полувреме завърши при 35:30 в полза на момчетата на Христо Каменов.

В нискорезултатната трета четвърт баскетболистите на Аутбрейк показаха силна игра в дефанзивен план, благодарение на която разликата за първи път бе увеличена до двуцифрените размери при 44:34, но “танкистите” отново завързаха срещата с пет поредни точки за край на периода - 44:39. Във финалните фрагменти от двубоя Аутбрейк успя да наложи волята си, след като записа серия от 9:0 в своя полза. Тройка на Александър Христов направи резултата 56:43 в полза на евентуалните победители, които до края на двубоя не срещнаха допълнителна съпротива от своя опонент.

Росен Динчев бе над всички за Аутбрейк със своя дабъл-дабъл от 18 точки и 16 борби. Александър Христов допринесе с 13 точки, 5 борби и 8 асистенции, а Иван Иванов реализира още 11 точки.

Димитър Любенов приключи с 18 точки и 7 борби за Армада, а Виктор Аргиров прибави 10 точки и 9 овладени топки.

Още от Баскетбол

Виж всички