САЩ и Полша приемат финалите на Лигата на нациите 2023

САЩ и Полша ще бъдат домакини на финалите на Волейболната лига на нациите по волейбол през 2023 г., обявиха официално от Международната федерация по волейбол (FIVB). От ръководния орган съобщиха и градовете-домакини на двете събития.

Първите осем тима сред мъжете ще се борят за титлата в периода 19-23 юли 2023 г. в емблематичната "Ерго Арена" в Гданск.

Най-добрите осем при жените пък ще преследват трофея от 12 до 16 юли 2023 г. в "Колидж Парк Сентър" в Арлингтън, Тексас.

Припомняме ви, че 16 от най-добрите национални отбори и при мъжете, и при жените ще вземат участие в предварителния етап, който ще се проведе на четири континента - Азия, Европа, Северна Америка и Южна Америка.

И в трите състезателни седмици родните националки ще бъдат в далечна Азия, където първо ще участват на турнира в Нагоя (Япония) между 30 май и 4 юни, след което на този в Хонконг от 13 до 18 юни, преди да завършат предварителната фаза в Сувон (Южна Корея).

Мъжкият национален отбор на България пък ще започне своето участие във Волейболната лига на нациите през следващата година в Нагоя между 6 и 11 юни, след което ще играе на турнира в Орлеан (Франция) от 20 до 25 юни, преди да завършат в Анехайм (САЩ) между 4 и 9 юли.

Още от Волейбол

Виж всички