Старши треньорът на националния отбор Петя Неделчева преди европейската квалификация: Целта е първото място

Старши треньорът на националния отбор Петя Неделчева преди европейската квалификация: Целта е първото място

Националният отбор на България по бадминтон ще се бори за първото място на европейската квалификация за смесени състави, която ще се проведе от 15 до 18 декември в зала "Европа" в София. Това заяви за БТА старши треньорът на представителния тим Петя Неделчева.

В българската столица ще се изиграят мачовете от група 5, в която са отборите на Австрия, Словения, Финландия, Литва, Белгия и България. Националите са в първа подгрупа със Словения и Белгия. По регламент победителите в двете групи играят финал, а спечелилият мача се класира за Европейското отборно първенство за смесени състави през февруари следващата година.

Националите на България от вчера са на лагер в зала "Европа". Петя Неделчева е повикала разширен състав от 20 играчи, в който са Стефани Стоева, Габриела Стоева, Христомира Поповска, Калояна Налбантова, Линда Зечири, Таня Иванова, Гергана Павлова, Даниел Николов, Димитър Янакиев, Иван Русев, Илиян Стойнов, Стилян Макарски, Пейо Бойчинов и други.

Мария Мицова отпадна от тима поради контузия.

"Започнахме подготовка за обиграване на състава за отборната квалификация. Гоним първото място и спечелване на квотата за основното състезание. Всеки се съсредоточава в своята дисциплина. Няма лесен отбор в групата, всеки двубой ще бъде труден", каза Неделчева.

На 15 декември е първата среща на България срещу Словения, а на 17-и националите излизат срещу Белгия.

Още от Други спортове

Виж всички