Рьозеланд няма да стартира в Световната купа до края на годината

Рьозеланд няма да стартира в Световната купа до края на годината

Действащата носителка на големия кристален глобус в Световната купа по биатлон Марте Олсбу Рьозеланд няма да застане в стартовата къщичка преди края на годината. Норвежката вече пропусна откриващия кръг за сезона в Контиолахти миналата седмица, а днес от норвежката федерация обявиха, че тя няма да стартира в Хохфилцен (Австрия) и Анеси Льо Гран Борнан (Франция) тази и следващата седмица.

Причината за отсъствието на Рьозеланд са затруднената подготовка, която тя проведе през есента и фактът, че все още не се чувства готов за състезания от най-високо ниво. Вместо това тя ще продължи да се подготвя, като основната ѝ цел през този сезон ще бъде Световното първенство, което ще се проведе в германския зимен център Оберхоф между 8 и 19 февруари.

„Това е нещо много тъпо, което се надявах да не се случва. Повече от всичко аз исках да се състезавам заедно с другите от отбора, но тялото ми все още не е готово. Здравето е на първо място. Моята основна цел остава Световното първенство и ще гледам да се подготвя максимално за него“, каза Рьозеланд пред новежката федерация по биатлон.

Тирил Екхоф пропуска старта на сезона в Световната купа по биатлон
Тирил Екхоф пропуска старта на сезона в Световната купа по биатлон

Другата звезда на норвежкия тим – Тирил Екхоф, която спечели Световната купа през сезон 2020/2021 също няма да стартира до края на годината. Така лидер на женския отбор на Норвегия в следващите два кръга ще е младата Ингрид Ландмарк Тандреволд.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти