На 20 декември ще бъдат наградени най-добрите спортисти, треньор и отбор на годината на Плевен

На 20 декември ще бъдат наградени най-добрите спортисти, треньор и отбор на годината на Плевен

В Плевен на 20 декември ще бъдат наградени най-добрите спортисти, треньор и отбор на 2022 година. Това съобщи днес Ирена Николова, началник на отдел "Спорт" в общината. До 30 ноември бе крайният срок за изпращане на анкетните карти за гласуване в отделните категории. Предстои комисия с председател заместник-кметът Стефан Милев да ги обобщи.

В традиционната класация на Община Плевен в категория "Спортист на годината" са номинирани общо 31 състезатели, сред които двойка по спортни танци. Излъчените състезатели са от тринадесет вида спорт.

В категорията "Перспективен състезател до 14 години" са номинирани 32-ма спортисти от единадесет вида спорт. За "Отбор на годината" изборът е между шест кандидатури – баскетболният Спартак, Спортен клуб по борба, Клуб по бойни изкуства Петромакс, Стрелкови клуб Виа, футболния Спартак и хандбалния Полюс - ТМ.

Шестима са номинираните треньори за номер 1 за годината – Любка Валентинова (спортни танци), Красимир Бислимов (футбол), Йонко Вутов (хандбал), Светлин Шиндов (борба), Никола Николов (лека атлетика) и Илия Кирилов (стрелба).

Церемонията по награждаване на най-изявените спортисти, треньори и отбори на Плевен за 2022 година ще се проведе в зала "Ферия".

Още от Други спортове

Виж всички