Гледай на живо

Контролна среща между ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 1:0

Поканиха треньор на Левски да е лектор в уеб семинар на CEV

Поканиха треньор на Левски да е лектор в уеб семинар на CEV

Кондиционният треньор Йордан Георгиев, който работи с мъжкия отбор на Левски София, старшата възраст и кадетите, получи покана да е лектор в уеб семинар на Европейската конфедерация по волейбол CEV.

С проекта School Project целта на централата е да предостави на учители по физическо възпитание и треньори, работещи с деца в начално ниво, допълнителни практически и теоретични знания.

През следващата седмица ще се проведе 8-ата серия семинари с участието на трима висококвалифицирани лектори, съобщава сайтът на CEV.

На 9 декември Йордан Георгиев ще изнесе лекция с фокус върху методите за физическа подготовка на млади волейболисти с акцент върху тези на възраст между 12 и 15 години.

„Наскоро проведохме треньорски семинар в България. От CEV се свързаха с мен с въпрос дали бих участвал в подобно събитие, организирано от конфедерацията, на което да споделя опита си.

От 2016 г. работя в школата на Левски София и смятам, че мога да бъда полезен в тази насока, а по този начин да допринеса и за собственото си развитие.

Разбрах, че за семинара са се записали млади треньори и учители от различни европейски страни, както и други хора, свързани с волейбола. След лекцията те ще могат да задават въпроси, така че ще се получи един вид диалог.

Фокусът на лекцията ми ще бъде физическото развитие на малките волейболисти. Много е важно то да бъде поставено на правилна основа и да се внимава върху какво да се набляга.

За мен това са елементи като атлетика, бързина, координация, подскочна работа. Ще посоча базови упражнения. За натрупването на физическа сила трябва да се работи на по-късен етап – след 17-ата година.

Също така ще засегна темата как да се постъпва, когато децата имат проблеми, били те физически или технически. Важно е да се работи върху тях, за да не се задълбочават.

Както казах, вече 7 г. работя в школата на „Левски София”. Много от децата израснали в нея вече играят в различни национални отбори. Хубаво е по подобен начин да видиш плодовете на труда си”, сподели Йордан Георгиев пред официалния сайт на Левски София.

Още от Волейбол

Виж всички