Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 2:1

Кристина Ташева след успеха в естетиката: Конкурентите признаха превъзходството ни

Кристина Ташева след успеха в естетиката: Конкурентите признаха превъзходството ни

Българската естетическа групова гимнастика постигна исторически успех в австрийския град Грац. За първи път нашият национален отбор жени извоюва световната титла, прекъсвайки хегевмонията на финландските и руските отбори, печелили я досега съответно 11 и 8 пъти, както и два пъти Естония.

Към това постижение трябва да прибавим сребърните медали за България в отборното класиране при жените и за националния ни отбор при девойките.

В основата на тези успехи е младият и талантлив треньор Кристина Ташева, която е начело и на двата ни национални отбора.

Потърсихме Ташева за коментар на успеха, а тя обобщи: "Все още не мога да го повярвам. Колко пъти сме били толкова близко и все сме оставали на местата под върха. Неофициално в кулоарите преди са ни казвали, че сме най-добрите, но едва сега това става официално. Радвам се много, че основните ни конкуренти от Финландия признаха нашето превъзходство и ни поздравиха. При жените на финалите постигнахме рекордна и неполучавана от никого досега на голямо състезание в историята оценка от 19.500 точки", сподели Ташева.

bnr.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти