Провеждането на Евроволей 2023 във Варна е застрашено

Провеждането на Евроволей 2023 във Варна е застрашено

Отказът на общинските съветници във Варна да подкрепят инвестиционната програма на Двореца на културата и спорта (ДКС) застрашава провеждането на ЕП по волейбол, каза за БТА изпълнителният директор на ДКС Минко Христов.

По-рано днес искането за теглене на кредит от ДКС за реализация на инвестиционната програма на общинското дружество не получи подкрепата на общинските съветници във Варна. ДКС планираше да вложи 18 милиона лева в нови съоръжения, с които да модернизира комплекса и да подобри транспортно-комуникационната среда около него.

"Сред предвидените проекти в програмата е и подмяната на спортното осветление в зала „Конгресна“ заради провеждането на Европейското първенство по волейбол за мъже през следващата година. Осветлението в нея е металхалогенно, а новите изисквания са за LED-осветление за много ефекти, които трябва да съпровождат представянето на отборите, каза Христов.

С новото осветление трябва да се осигурят 2000 лукса, които са необходими. По думите му обаче, с отхвърляне на предложението, общинските съветници застрашават провеждането на спортния форум.

В програмата на ДКС е включено и изграждане на многофункционална зала за спорт в блок А на комплекса.

Още от Волейбол

Виж всички