Рони О'Съливан и Джими Уайт омагьосаха и Пловдив

Рони О'Съливан и Джими Уайт омагьосаха и Пловдив

Рони О’Съливан и Джими Уайт направиха подарък и на над 1200 фенове в пловдивската зала “С.И.Л.А.” във второто незабравимо издание на Winbet Snooker Special. Ракетата постигна втори пореден успех над великия си съперник, този път с 5:3, но отново далеч не беше резултатът най-важният спомен от изживяната вечер.

В София в петък вечер двамата разиграха девет фрейма, от които първия на двойки с Виктор Илиев и Георги Величков. В Града под тепетата пък партньор на Ракетата беше местният 19-годишен майстор на щеката Велиан Димитров, а Джими Уайт бе в тандем с 33-годишния Христо Сираков от Хасково.

О’Съливан и Димитров направиха общо 76 точки помежду си, като Гения от Чигуел реализираше червените топки, а българският тийнейджър основно се грижеше за комбинациите с черна (плюс една синя).

Това се водеше и фрейм в полза на Рони в общия резултат в двубоя, но Уайт набързо изравни с халф-сенчъри брейк от 68 за 1:1. Ракетата отговори подобаващо със серия от 72, а точно преди интервала направи и сенчъри за удоволствие на екзалтираната публика - 122 за 3:1.

След интервала Уайт заигра по-офанзивно и намали на 3:2 след поредица от 62, която се оказа достатъчна за взета партия с резултат 67-52. Ново халф-сенчъри - този път от 54 за него - му позволи да изравни резултата и да се възползва от някои разсеяни действия на О’Съливан.

Седмият фрейм се разви с размяна на защитни удари и малко комбинации, като при само една червена на масата Джими водеше с 40-38. Рони демонстрира джентълменство и си призна фаул, но той не се оказа фатален, защото той впоследствие разчисти цветовете за 4:3.

Джими спря свой брейк от 45 заради излизане от позиция, а Рони се постара да разчисти до розова и да сложи край на шоуто при 5:3.

Както и в София, така и сега двамата останаха около половин час след края на срещата, за да раздадат автографи на феновете.

Още от Снукър

Виж всички