Гледай на живо

Контролна среща между ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 2:0

Елизабет Късаджикова: Ще се раздадем на максимум срещу Марица

Изключително сериозен тест предстои на подмладения отбор на Варна – ДКС. В 5-ия кръг на женската волейболна Демакс лига, те ще се изправят срещу абсолютния хегемон у нас през последните няколко години и лидер в шампионата – Марица Пловдив. Двубоят между тима от морската столица и шампиона и носителя на купата на България – Марица Пловдив е на 26 ноември (събота) от 16:00ч., в зала „Младост“ на Двореца и културата и спорта във Варна.

Ето какво сподели за предстоящия сблъсък капитана на варненския отбор – Елизабет Късаджикова:

Много сериозен тест за Варна – ДКС, приемате най-силния отбор у нас, какви са твоите очаквания?

Е.К.: Ще излезем пределно мобилизирани и нахъсани и ще дадем най-доброто от себе си срещу шампионките. Ще се постараем да покажем отбора в по-добра светлина, като не допускаме леки грешки. Мисля, че от такива срещи можем само да натрупаме нужния опит.

Марица играе край морето днес
Марица играе край морето днес

Не стартирахте по най-добрия начин в шампионата ?

Е.К.: Така е, но отборът ни е нов и от миналия сезон останаха само две волейболистки, а другите са девойки старша възраст. Нашата основна цел е да се обиграваме и да създадем колектив. Не е без значение и факта, че започнахме срещу силни съперници, като ЦСКА, Славия и Казанлък.

Съжаляваш ли за нещо в първите четири мача?

Е.К.: Да, най-вече за двубоя с Левски, където мисля, че имахме своите шансове, но не успяхме да ги оползотворим. Затова сега наблягаме на тренировките и работим усилено да изчистим слабостите.

Как оценяваш нивото на първенството тази година?

Е.К.: Този сезон, не мога да кажа, че Марица е толкова лесно преодолим съперник, но не е невъзможно някои от другите отбори да успее да им се противопостави.

Играла си в Марица, имаш ли някакви сантименти?

Е.К.: Израснала съм в Пловдив и имам много приятели там, но в момента защитавам цветовете на Варна – ДКС и ще изляза пределно мотивирана срещу тях. Затова призовавам най-верните ни привърженици да ни подкрепят в залата.

Отскоро влезе и в ролята на треньор на по-малките състезатели в клуба, какво е усещането?

Е.К.: Чувствам се страхотно. Опитвам се да предам моят опит на подрастващите, да ги науча на това, което аз умея и ако мога да им помогна с нещо.

Още от Волейбол

Виж всички