Треньорът на Камерун е горд с "малкия си брат" Емболо

Селекционерът на националния отбор на Камерун Ригоберт Сонг запази самообладание след загубата на тима му на старта на Световното първенство от Швейцария с 0:1.

Швейцария пречупи Камерун с гол на роден в Яунде
Швейцария пречупи Камерун с гол на роден в Яунде

"Това е ново поколение, голът ни накара да загубим чувството за смисъл, но можем да оправим това. Положенията ги имахме. Ще направим максимума, за да вкараме следващия път. Това високо ниво не прощава - може да имате монопол върху играта, но в крайна сметка се броят резултатните завършвания на положенията. Имахме повече шансове от тях", каза треньорът на пресконференцията след мача.

"Като цяло не се представихме лошо, може би младостта и стресът изиграха роля. Да спечелим световната титла? Не се предаваме, всичко е възможно все още. И други отбори загубиха на старта, не сме загубили надежда. Знаем, че нямаме право на повече грешки, ще заложим всичко. Мисля, че следващият ни мач (б. а. - срещу Сърбия) ще е различен", добави той.

Емболо: Стана това, за което си говорехме на почивката
Емболо: Стана това, за което си говорехме на почивката

Селекционерът на Камерун призна и че е горд с "малкия си брат" Брийл Емболо, въпреки че той вкара победния гол за Швейцария в мача. Нападателят, който е роден в Яунде, донесе успеха на европейците, но отказа да се радва след попадението. "Познаваме се, той е малкият ми брат. Често говорим по телефона и искам да го поздравя. Честно е да го направя. Това, че сме от различни отбори, не означава, че не може да сме братя", коментира специалистът. "Ако погледнете отбора ни, само трима футболисти от 25 са играли на Световно първенство преди. Грешките, които направихме, няма да ги повторим", обеща Сонг.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти