Порие спечели кървавата баня с Чандлър

Зрелище, кръв и престижна победа за Дъстин Порие над Майкъл Чандлър с “риър-некед-чоук” в началото на третия рунд видяха зрителите на UFC 281 в “Медисън Скуер Гардън”.

Дуелът на бившите претенденти за титлата в лека категория определено не разочарова и напълно оправда очакванията за спиращ дъха екшън, като още в първия рунд и двамата имаха шансове да приключат съперника. Той в крайна сметка по-скоро отиде на сметката на Порие, а вторият премина изцяло под контрола на земя на Чандлър. В третия рунд с хитрост и гъвкавост Порие успя да осъществи контраатака и да стигне до победата.

В десет от последните си единадесет битки вече Порие се изправя срещу действащ шампион, бивш шампион или бивш временен шампион. Той със сигурност се доближи сериозно до нов шанс за пояса, докато същото не може да се каже за Чандлър, макар той също да се представи на високо ниво и да затвърди статута си на един от най-вълнуващите бойци в UFC.

Първият рунд се разви според всички мечти на феновете на бойните спортове, защото и двамата бойци имаха възможност да приключат съперника си, а размените на “бомби” не спряха от самото начало. Първоначално Чандлър имаше преимущество и беше близо до нокаут, притискайки опонента си до оградата. Той осъществи и два тейкдауна, единият след зрелищен суплекс, но след това загуби инициативата заради невероятни контраатакуващи крошета на Порие. Именно Порте разкървави лицето на съперника в последните мигове на рунда и сирената помогна сериозно за оцеляването на Чандлър.

Бившият шампион на “Белатор” започна с третия на сметката си тейкдаун в началото на втората част. Той се опита безуспешно два пъти да направи “риър-некед-чоук”, а кръвта от носа му течеше като чешма по тялото на противника. Макар и с не много “граунд-енд-паунд”, Чандлър през целия рунд контролираше на земя и заслужи точките за успех в очите на съдиите.

Чандлър отново опита тейкдаун в началото на третата част, но Порие успя да се завърти и да получи по-добрата позиция от двамата. Той дори мина в гръб на съперника си и успя да осъществи хватката за душене, която принуди Чандлър да се предаде.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти