Кейти Нъджот и Катарина Джонсън-Томпсън бяха номинирани за награда за феърплей

Кейти Нъджот и Катарина Джонсън-Томпсън бяха номинирани за награда за феърплей

Олимпийската шампионка в овчарския скок Кейти Нъджот и победителката в седмобоя от Игрите на Британската общност Катарина Джонсън-Томпсън бяха номинирани за наградата на Международния комитет за феърплей.

Американката Нъджот помогна на своята противничка Холи Брадшоу, след като британката се нарани по време на тазгодишното Световно първенство в Юджийн (САЩ), като по-късно защити своята съперничка в социалните медии заради оттеглянето й от състезанието.

Британката Джонсън-Томпсън беше избрана заради подкрепата си към Софи Вайсенберг, след като германката направи три фаула в скока на дължина в Юджийн. Бившата световна шампионка Джонсън-Томпсън също имаше подобно преживяване през 2015 година.

Другите номинирани са украинските състезатели по скок на височина Ярослава Махучих и Андрий Проценко, които спечелиха медали в Юджийн, въпреки нестабилната обстановка в тяхната родина след военната инвазия на Русия, започнала в края на февруари.

Претендентите бяха определени от фенове в социалните мрежи, както и от жури, съставено от бивши спортисти.

"Всеки един от тези спортисти дава пример на следващото поколение. Бих искал лично да ги похваля за невероятното спортсменство, което показаха по време на Световното първенство", каза президентът на Световната федерация по лека атлетика Себастиан Коу.

Победителят ще бъде обявен през декември.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти