Ще вали ли на „Сузука“ този уикенд?

Гран При на Япония се завръща в календара на Формула 1 след двугодишно отсъствие, породено от коронавирус пандемия. Със завръщането на Страна на изгряващото слънце в графика на шампионата се завръща и легендарната писта „Сузука“ и нейния доста непредвидим и бързоизменящ се климат.

За щастие този уикенд не се очаква повторение на случилото се преди три години, когато квалификацията бе преместена за неделната сутрин, а в събота пистата остана затворена, заради тайфуна „Хагибис“. Все пак уикендът няма да премине на изцяло сух асфалт, тъй като се очаква да вали в рамките на петъчните свободни тренировки. 

Според синоптиците шнасът двете петъчни сесии да бъдат ударени от дъждове е 90%, а температурите на въздуха се очаква да бъдат в рамките на 14-18 градуса по целзии. В събота не се очакват никакви превалявания, а вместо това времето ще бъде ясно с температури, достигащи 24 градуса. 

В неделя очакванията са състезанието за Гран При на Япония да започне при сухи условия, но да завърши при условията на дъжд, който не се очаква да бъде много силен. Шансът да вали в рамките на надпреварата в момента се оценяват на 70-75%.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички