Николай Николов: Вярвам, че можем да излезем краен победител

Централният блокировач Николай Николов говори веднага след загубата от румънския Аркада с 0:3 в Пазарджик в първия мач от 2-ия предварителен кръг на Шампионската лига.

“Доста са нещата, които не се получиха в играта ни. Едно от основните беше, че не успяхме да противодействаме на техния сервис. На моменти имаха серии от по 3-4 сервиса, които не успяхме да преодолеем бързо. Второто е, че не успяхме да играем добре на първична атака в определените моменти, които бяха доста важни. След това другото проблемно за нас беше блока, не съм сигурен колко имаме днес, но са много малко. Разучавахме отбора, гледахме ги, но те се справиха по-добре от нас в атака днес, видя се и за съжаление загубихме”, заяви бившият национал.

Хебър стартира с тежка загуба от Аркада в Шампионската лига насред Пазарджик
Хебър стартира с тежка загуба от Аркада в Шампионската лига насред Пазарджик

“Нищо, че в нашето игрище има много сериозни състезатели, просто се получава така, че има моменти на нестиковка. Това се вижда, случва се понякога и за това трябва да проявим търпение колкото и да не ни се иска и на нас самите, и на хората около нас. Ние също искаме да побеждаваме, те също го очакват, но има такива моменти, в които трябва да утискаме. Това е момента, в който трябва да се прояви търпение и се надявам той да ни донесе успех в следващия мач”, добави Николай Николов. 

“Разбира се, че вярвам, че можем да излезем краен победител. Това е напълно възможно, защото нашият отбор е много стойностен и не е по-слаб от този на Аркада. Бих отдал загубата на моментно състояние. В никакъв случай не е като оправдание, но имахме доста проблеми с контузии последните 2-3 седмици. Това няма как да не развали ритъма на тренировки и баланса в отбора. Това са малки моменти, които правят голяма разлика. Смятам, че когато сме в пълен потенциал, силите на Хебър стигат за групите на ШЛ. Отборът на Хебър напълно го заслужава и поради тази причина мога да ви уверя, че в мача, който ще е там, ще излезем напълно мотивирани и на 100%. И ще направим всичко възможно, за да продължим напред”, допълни Николов.

Камило Плачи: Очаквах друг резултат, а не 0:3! След седмица ще играем по-добре
Камило Плачи: Очаквах друг резултат, а не 0:3! След седмица ще играем по-добре

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички