Кристиано е бесен, когато не играе, призна мениджърът

Все по-честото оставане на Кристиано Роналдо на пейката в Манчестър Юнайтед го вбесява, потвърди мениджърът на клуба Ерик тен Хаг. Обикновено нападателят влиза като смяна, но срещу Манчестър Сити (3:6) той изобщо не се появи в игра. Днес Тен Хаг повтори, че не го е пуснал в игра от уважение към него, защото съперникът громеше. Веднага след това се заговори, че през зимата португалецът ще направи нов опит да си тръгне.

“Пак казвам, че реших да не вкарам Кристиано от уважение спрямо него. И това ми решение няма никаква връзка с това какво може да се случи през януари или по принцип в бъдещето. Не мисля, че Роналдо е нещастен. Той е щастлив, тренира и се забавлява”, заяви Тен Хаг.

“Но все пак ме не разбирайте погрешно: той е нещастен, че в неделя не игра - продължи треньорът. - Става дума за това, че по време на тренировките е в настроение. Иначе, разбира се, той иска да е на терена и е ядосан, когато не е.”

След това Тен Хаг се опита да обясни по-добре какво има предвид с това, че е показал уважение към CR7: “Всеки път ти като треньор трябва да избираш най-добрия състав, с който разполагаш. Но има разлики между качествата на самите футболисти и никой не е като другите. Отнасям се с уважение към всекиго, но всеки един от тях е с различно минало, а аз трябва така да се отнасям с футболистите, че да мога да извлека най-доброто от тях. Ако си щастлив да бъдеш резерва в нашия отбор, то ти не трябва да си в този клуб. Кристиано е много силен играч и не е доволен, когато не е на терена. Но повтарям, че той тренира добре и е в настроение. Мотивиран е и дава най-доброто от себе си”.

Утре (четвъртък) Манчестър Юнайтед гостува на Омония (Никозия) в мач от Лига Европа. Роналдо беше титуляр и в двата изминали двубоя на тима в турнира и е логично да се очаква да бъде такъв и сега.

Тен Хаг: Благодарим на Пеп и Сити, че ни върнаха в реалността
Тен Хаг: Благодарим на Пеп и Сити, че ни върнаха в реалността

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти