Ръсел: Трябваше да рискуваме със сликовете

Ръсел: Трябваше да рискуваме със сликовете

Джордж Ръсел защити решението на отбора да Мерцедес да го извика в бокса за смяна на гумите интермедия със сликове още в края на 21-та обиколка на вчерашната Гран При на Сингапур. Тогава пистата все още не бе достатъчно суха, но и позицията на Ръсел не бе толкова добра, което позволи на „Сребърните стрели“ да поемат големи рискове.

След връщането си на пистата Ръсел бе първоначално с 11, а след това с 2-3 секунди на обиколка по-бавен от своите съперници, които все още бяха с гумите интермедия. Те сложиха сликовете между обиколки 33 и 36, когато на пистата се появи колата за сигурност. Тя позволи на Ръсел да си върне загубената обиколка след ранния стоп, но контакт с Мик Шумахер в 41-я тур наложи още едно извънредно спиране. 

В крайна сметка британецът финишира на 14-то място, но записа най-бързата обиколка, след като направи трета визита при механиците на Ред Бул в 51-та обиколка. Тя обаче не му носи бонус точката, тъй като той не успя да влезе в топ 10 на състезанието.

„Аз исках да спра за нови гуми интермедия. В тази ситуация аз се доверих на отбора, както те вярват в мен, те прецениха, че е време за сликовете. Бях в позиция, в която си помислих, че няма какво да гуми, трябваше да поемем този риск. От 17 състезания през този сезон ние се справихме добре в 15 от тях, няма как да сме перфектни всеки път.

„Имаше много голямо напрежение. В състезание като това, когато си в ничия земя, напрежението е високо и просто трябва да пробваш нещо различно. След колата за сигурност аз изпреварих три коли за една обиколка и бях 11-ти преди инцидента с Мик“, заяви Ръсел.

След Гран При на Сингапур британецът изостава със 138 точки от Макс Верстапен в генералното класиране, което означава, че той вече и математически е вън от битката за титлата във Формула 1 през 2022 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти