Никола Латифи с наказание преди Гран При на Япония тази неделя

Никола Латифи с наказание преди Гран При на Япония тази неделя

Пилотът на Уилямс Никола Латифи ще бъде преместен с пет места назад на стартовата решетка за неделната Гран При на Япония във Формула 1. Причината е ударът на канадеца с Гуаню Джоу в седмата обиколка на вчерашната Гран При на Сингапур.

Представителят на Алфа Ромео се опита да изпревари своя съперник от външната страна на петия завой на „Марина Бей“ в спора за 17-та позиция. Латифи обаче отвори много широко траекторията на влизането в кривата и за Джоу не остана никакво място.

Китаецът буквално бе смачкан от колата на Уилямс и бетонната стена, което счупи неговото предно дясно окачване. Той отпадна веднага, а спрелият му автомобил в зоната за сигурност доведе до първото от две излизания на реалната кола за сигурност в състезанието.

Латифи пък успя да стигне до бокса на своя отбор, където механиците остановиха доста поражения по задното ляво окачване на болида на канадеца. Заради тези поражения той също напусна надпреварата, което пък не позволи на стюардите да му наложат наказание в нейния ход. 

Така те нямаха друг избор освен да наложат санкцията за следващото състезание, в което Латифи ще участва. Това се очаква да бъде Гран При на Япония в края на тази седмица, в която канадецът ще загуби пет позиции на стартовата решетка. С оглед неговото представяне през сезона обаче това надали ще промени много стартовата позиция на пилота на Уилямс, който и без наказания си потегля от последните позиции на решетката.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти