Гледай на живо

“Трето полувреме” след Аржентина - Австралия 2:1

Sportal Унгария също влезе в семейството на Ringier Sports Media Group и тръгна с пълна сила

Sportal Унгария също влезе в семейството на Ringier Sports Media Group и тръгна с пълна сила

Създадената през тази година медийна компания Ringier Sports Media Group се увеличава с пълна сила, след като днес стартира най-новият спортен сайт в Унгария - Sportal.hu, който вече е онлайн. 

Sportal.hu е собственост на огромната швейцарската медийна компания Ringier, която притежава от март 2021 година и българския Sportal.bg. И двете медии вече са част от най-новата спортна платформата Ringier Sports Media, която има амбицията в следващите години да се превърне в една от най-големите платформи за спортни новини на планетата. Главен изпълнителен директор на компанията е създателят на Sportal.bg - Стилян Шишков, който преди месец влезе в Надзорния съвет на LiveScore Group.

Ringier създаде една от най-големите международни спортни компании в света, Стилян Шишков ще я води
Ringier създаде една от най-големите международни спортни компании в света, Стилян Шишков ще я води

В портфолиото на Ringier Sports Media Group са Sports Media Group в България със Sportal.bg и Sportal 365, Gazeta Sporturilor в Румъния, Sportal.rs в Сърбия, Sport.sk в Словакия и Pulse в Африка, както и част от LiveScore Group.

В тясно сътрудничество с Ringier Унгария, Ringier Sports Media Group днес стартира Sportal.hu, нова цифрова спортна платформа, която предоставя на феновете на спорта в Унгария 24/7 видео новини, коментари, анализи, интервюта, статистики и резултати на живо. Подкрепен със стратегическата експертиза и техническия ноу-хау на Ringier Sports Media Group, пазарният лидер за дигитално спортно съдържание в Централна и Източна Европа - Sportal.hu скоро ще стане доминиращ медиен играч на унгарския спортен пазар. 

Стилян Шишков, главен изпълнителен директор на Ringier Sports Media Group и главен партньор на Ringier Sports Media Group: "Много съм щастлив, че днес Ringier Sports Media Group допълнително разширява присъствието на своята медийна марка Sportal в Централна и Източна Европа с пускането на Sportal.hu. Очакваме с нетърпение да предоставим на унгарските спортни фенове актуално спортно съдържание и подходящи факти и данно. Унгария е страна с отлична спортна култура и фен база. Поради тази причина спортната медийна платформа Sportal.hu представлява атрактивно рекламно пространство за различни групи клиенти и бизнеси." 

Робин Линг, председател на борда на директорите на Ringier Sports Media Group: "От глобална гледна точка спортните медии все повече са МЯСТОТО, където се срещат спортна публика, спортни геймъри и рекламодатели. Ringier инвестира в този изключително атрактивен сегмент и иска да стане водещ играч в световен мащаб, като обедини водещи дигитални спортни медийни марки под шапката на Ringier Sports Media Group. От днес това са Sports Media Group в България със Sportal.bg и Sportal 365, Gazeta Sporturilor в Румъния, Sportal.rs в Сърбия, Sport.sk в Словакия и Pulse в Африка. Скорошното ни участие в LiveScore Group беше още една решителна стъпка за разработване на иновативни продукти, базирани на общи технологии в бъдеще и за извличане на полза от обмена на ноу-хау. Портфолиото на Ringier Sports Media Group ще расте допълнително чрез сливания и придобивания, както и с новостартирани продукти през следващите месеци. С нетърпение очаквам да видя растежа на sportal.hu". 

Собственикът на Sportal.bg купи дял от LiveScore, Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет
Собственикът на Sportal.bg купи дял от LiveScore, Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет

"Заедно на трибуната!" - е слоганът на редакционния екип на Sportal.hu. Под редакторското ръководство на Ищван Кечкеш, 22 журналисти ще изградят Sportal.hu. Тяхната цел е да предоставят на феновете спортни резултати на живо и най-важните международни и национални спортни новини. Единият от фокусите за Sportal.hu ще бъде върху движещите се изображения. Sportal.hu ще произвежда и публикува свое собствено видео съдържание и ще включва съдържание, генерирано от потребителите. До края на годината предстои планирането на собствено видео студио, подходящо за предавания на живо. 

Ringier AG придобива мажоритарен дял в българските Sportal Media Group и Digital Ventures
Ringier AG придобива мажоритарен дял в българските Sportal Media Group и Digital Ventures

Ищван Кечкеш, главен редактор на Sportal.hu: "За нас нуждите и интересите на местните спортни фенове са на първо място. Ние пишем за тях; гледаме през техните очи и се радваме с тях на трибуните. За тази задача ние събрахме страхотен, професионален екип от журналисти, които работят седем дни в седмицата, за да предоставят автентични, бързи новини и забавно видео отразяване за аудитория, обичаща спорта. За мен е чест да поема професионалното управление на редакционния екип на Sportal.hu". 

Ringier AG и Sportradar Group AG обявяват създаването на съвместен бизнес в Африка
Ringier AG и Sportradar Group AG обявяват създаването на съвместен бизнес в Африка

Тибор Ковач, главен изпълнителен директор на Ringier Унгария: "Стартирането на Sportal.hu бележи навлизането на нова спортна медия в местното медийно предлагане. Радваме се, че Ringier Sports Media Groups води със себе си водещите марки Sportal Media в Унгария. В следващите месеци специалният редакционен екип на Sportal.hu ще работи усилено, за да изгради Sportal.hu във водеща дигитална спортна платформа на унгарския пазар. Sportal.hu ще стане активен играч в местната спортна индустрия и ще работи за читатели, фенове и лица, вземащи решения в индустрията. Сега Sportal.hu ще влезе в редицата на успешните платформи на Sportal.bg, Sportal.ro и Sportal.rs."

Sportal.rs също влезе в семейството на Ringier и тръгна с пълна сила
Sportal.rs също влезе в семейството на Ringier и тръгна с пълна сила

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти