Ringier създаде една от най-големите международни спортни компании в света, Стилян Шишков ще я води

Новосъздадената Sports Media Group ще стимулира разширяването на Ringier в областта на дигиталните спортни медии. Ringier допълнително ще оформи своето портфолио от водещи спортни марки на пазара, защото спортът винаги е бил ядрото в него. Издателската дейност на Ringier е със силен журналистически фокус и доказан спортен опит на различни пазари като Blick в Швейцария, Sportal Media Group и Digital Ventures OOD в България, Gazeta Sporturilor в Румъния, Sport.sk в Словакия, Onet и Przeglad Sportowy в Полша, Blikk в Унгария, Blic Sport в Сърбия и Pulse в Африка.

С придобиването на Sportal Media Group през 2021 г. беше постигната важна основа за по-нататъшно развитие и беше установено инвестиране в спортни медии в световен мащаб. Водещата българска онлайн медийна компания включва Sportal.bg, най-успешният спортен уебсайт в страната, както и Digital Ventures OOD, който стои зад Sportal365, глобална и уникална система за управление на съдържанието за спортни новини, позволява на Ringier да следва ясна стратегия за разширяване. 

За оперативното изпълнение на амбициозната стратегия на Ringier Sports Media, независима компанията, Ringier Sports Media Group скоро ще бъде включена със седалище в Зофинген, Швейцария.

На датата за стартиране Ringier Sports Media Group ще включва спортните марки на Sportal Media Group и Digital Ventures OOD в България, Gazeta Sporturilor в Румъния и Sportal.rs в Сърбия. Портфолиото ще се разраства бързо чрез сливания и придобивания, както и с новозапочнатите продукти в рамките на предстоящите месеци. 

Стилян Шишков, основател и главен изпълнителен директор на Sportal Media Group в България, ще отговаря за по-нататъшно стратегическо развитие на Ringier Sports Media в световен мащаб.Надзорният съвет на Ringier Sports Media Group ще се оглавява от Робин Линг като председател. В борда да директорите ще са Марк Валдер, главен изпълнителен директор на Ringier AG, Ладина Хаймгартнер, ръководител на Global Media Ringier AG и главен изпълнителен директор на Blick Group, Анабела Баслер, финансов директор Ringier AG и делегат, Александър Теобалд, главен изпълнителен директор Ringier Axel Springer Switzerland и главен оперативен директор Ringier Switzerland.

Робин Линг, акционер на Ringier AG и председател на борда на директорите на Ringier Sports Media Group: "Спортните медии все повече стават място, където спортната аудитория, спортните геймъри и рекламодателите се срещат. Ringier ще инвестира допълнително в този изключително атрактивен сегмент и иска да стане топ играч в световен мащаб. Ringier Sports Media Group ще обедини водещи марки в дигиталните спортни медии и ще изгражда авангардни технологични продукти за повишаване на синергията чрез съвместна организационна и управленска структура".

"Основаването на Ringier Sports Media Group е важна стъпка и е началото на голямо начинание в силно конкурентната спортна медийна индустрия. Очаквам с нетърпение да насърчавам развитието на Ringier Sports Media Group", казва Стилян Шишков, изпълнителен директор на Sportal Media Group и Digital Ventures OOD.

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти