Лоренцо Мичели: Извинявам се! Знам какво трябва да направя за следващия сезон

Италианският селекционер на България Лоренцо Мичели говори след 4-ата поредна загуба на националките на Мондиал 2022.

България отстъпи на Канада с 1:3 гейма и загуби шанс да продължи напред на Световното първенство още преди последния си мач в Група С, който ще се играе утре от 14,00 часа срещу Казахстан в Лодз. 

Ех, Канада! България допусна четвърта поредна загуба и е аут от Мондиал 2022
Ех, Канада! България допусна четвърта поредна загуба и е аут от Мондиал 2022

"Опитахме се да намерим правилната шестица на игрището. Нямахме необходимата нагласа и загубихме заради технически грешки. Опитахме в последния гейм да направим промени. Не успяхме да намерим правилната химия.

23 Мондиал 2022: България - Канада 1:3 🏐

Знам какво трябва да направя! Ще обсъдим какви са целите и проектите пред този отбор. Моето желание е да продължа с тима. Искам да се извиня на всички за лошите резултати. През лятото видяхме, че можем да победим Канада, а сега реалността е друга.

И волейболистките с най-слабото представяне на световно първенство
И волейболистките с най-слабото представяне на световно първенство

Трябва да си научим уроците. Лятото беше много добро, с доста млади състезателки. Заслужихме си загубата срещу Канада днес. Всеки един на полето се опита да направи максималното, но никой не искаше да завършим участието на Световното първенство по този начин. Имаше твърде много емоции още в първия мач срещу Германия, но сега трябва да приемем станалото”, заяви Лоренцо Мичели след загубата от Канада.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички