Още една руска двойка във фигурното пързаляне "замрази" временно кариерата си

Още една руска двойка във фигурното пързаляне "замрази" временно кариерата си

Вицешампионите на Русия при танцовите двойки Тифани Загорски и Джонатан Гурейро решиха временно да прекратят спортната си кариера, обяви фигуристът в профила си в Инстаграм.

"Миналата година Тифани беше диагностицирана със сериозно заболяване, което, за съжаление, я лиши от възможността да участва на състезания през миналия сезон. След този труден период Тифани реши да си вземе почивка, за да се възстанови напълно. Тъй като процесите на възстановяване могат да бъдат различни за всеки, отне повече време от очакваното. Но сега тя отново започва да се чувства добре", написа Гурейро.

"Също е важно да отбележим, че поради текущите събития в момента нямаме възможност да се състезаваме на международно ниво, така че решихме да не бързаме с процеса на възстановяване и да си вземем почивка този сезон. Беше много трудно решение и отне време, тъй като се състезаваме от много години. Правим пауза, за да поемем дъх и да решим какво да правим в бъдеще", добави фигуристът.

28-годишната Загорски и 31-годишният Гурейро са дует от 2014 година. Руснаците имат победи в сериите Гран При, през сезон 2020/2021 станаха втори в руското първенство, а също така имат и два бронзови медала. Загорски и Гурейро участваха на олимпийските игри в Пьончан 2018.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички