Лазаров: Ако се вслушвах в съветите на хората около мен, можех да съм там, където е Музети

Александър Лазаров не успя да поднесе сензация срещу Лоренцо Музети на Sofia Open, но представянето му накара всички зрители в “Арена Армеец” да го аплодират след края на драматичния мач. Българският тенисист благодари за подкрепата и разкри какво емоции го изпълват след трите часа на корта срещу 30-ия в света Музети. 

„Публиката много ми помогна, наистина. Още от самото начало се чувствах изморен. Той е много напреднал физически. Нямаше как да се справя в третия сет. Това е тенисът – един път се получава, друг път – не. Радвам се, че задържах хората до 11 часа. Със сигурност щях да се класирам и за Australian Open с още 1-2 мача. При 6:5 не направих нещо лошо, той знаеше, че мачът може да приключи. В крайна сметка е и до самочувствие. Той си вярваше много“, коментира Лазаров. 

„Смятам, че играх добре. Идвайки на този турнир, разликата бе, че играх и на други турнири. Победих играчи в топ 50, 100, 150. Винаги е било емоционално. Знаех, че срещата няма да се развие както първия ден. Когато стигнах точки за пробив, разбрах, че не е невъзможно. Бях доста изцеден, но нямаше как да стане“, обясни българинът. 

Малко не стигна на Алекс Лазаров за нов знаменит успех
Малко не стигна на Алекс Лазаров за нов знаменит успех

„Преживял съм много и смятам, че съм достоен за уважение след турнира, който направих. Времето напредва, аз не съм първа младост. Ако се вслушвах повече в хората около себе си, можеше да съм там, където е той. Най-голямото ми израстване е работата, талантът го има. Живеем в страна, в която повече те потискат, а не те дърпат нагоре“. 

„Бях убеден, че ще стигна далеч тук, в близките дни ще реша какво да правя. Не съм записвал никакви турнири в следващите 2-3 седмици. В близките дни не искам да се връщам на корта. Най-вероятно ще изляза да играя, но не знам колко ще съм способен да играя като хората“, каза още Лазаров.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Тенис

Виж всички